Jag har väldigt blandade känslor inför allt detta. För det första så hoppas jag att man i Italien ser sambanden mellan sophanteringskrisen och gifterna i livsmedlen och äntligen gör något åt det hela. Dessutom funderar jag på hur mycket mer som produceras i och exporteras från Kampanien som har höga halter av gift i sig, för att dra en sådan slutsats känns också ganska naturlig. Svenska miljögiftsskandaler som på Hallandsåsen och i Teckomatorp påverkade efterfrågan på livsmedel från de områdena negativt, vilket var helt naturligt.
söndag 30 mars 2008
Mozzarella – och hur mycket mer är förgiftat?
I veckan kom nyheterna om att Korea och Japan stoppat importen av mozzarella från Kampanien i Italien. (Vill ni veta mer kan jag rekommendera DN eller IHT som har flera artiklar i ämnet.) För min del är det här föga överraskande eftersom jag tidigare skrivit om sopproblemen här på bloggen.
Etiketter:
Italien,
Kampanien,
Miljöförstöring,
Mozzarella,
Neapel,
sopor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Hmm, då får man se upp var ens mozarella kommer från då. Vad jobbigt. Förbaskade italienare.
Skicka en kommentar