onsdag 2 januari 2008

Jul, jul, strålande jul

Är tillbaks från min jul- och nyårsledighet. Det har varit en strålande jul. Eftersom jag och Mr Emerson har varit på Öland, har jag kunnat slappna av till fullo. Öland är ett av de få ställen som kan få mig att må riktigt bra. Ön bäst på sommaren, så jag hade väl inte riktigt väntat mig att få må så gott nu, mitt i vintern. Men Mr Emerson och jag har tagit långledigt, och nästan två veckors ledighet på ett och samma ställe (nästan, vi har bytt från norra till södra Öland) har tagit tyngder från mina axlar och lättat mitt hjärta. Men vi har inte haft någon vidare tillgång till Internet. Därför har det inte blivit några inlägg här och inga mail eller Twitterier.

Hattifnattar!!! Elektriska och konstiga varelser! Bland andra muminfigurer.

Vad gäller julklappsräkningen så vanns den matchen, som tydligen är återkommande i mitt liv, av den finska sidan. Italy vs Helsinki slutade 2-5. Jag fick två muminmuggar, ett muminfat, en muminkanna och en muminburk, men bara en bok om Florens och en flaska Toscansk olivolja. Nic hann inte skicka sitt årliga julpaket innan jul, så det kunde inte räknas in i matchen. Det har istället legat och väntat på posten här i Halmstad. Men nu behöver jag inte dela med mig av godsakerna till släkten! Jag och Mr Emerson får äta Gianduja-nougat från Caffarel utan att behöva dela med oss. Och det här är den absolut bästa nougaten i hel världen, utan att överdriva!

Matchförlorarna, men boken är det 13 människor som köar till på biblioteket, så jag är en vinnare!

I övrigt har jag fått umgås med mina syskon och deras respektive, spelat spel, åkt pyttelite skridskor, lekt med katter och läst böcker. Vi har dessutom gjort vårt yttersta för att utnyttja byns och Borgholms nöjesliv så här helt utanför högsäsong. Byns enda större evenemang var en julotta kl. 7.00 på juldagsmorgonen. Kyrkokören bestod av hälften av byns bofasta och prästen förkunnade att frälsaren var född. Det var troligtvis min första och enda julotta.

I Borgholm har nöjeslivet varit betydligt bredare. Biografen fick faktiskt tillgång till Arn redan på juldagen (istället för fyra veckor efter alla andra städer) så vi gick och såg filmen. Tillsammans med en himla massa andra människor – det är mycket sällan bion i Borgholm är fullsatt! Förutom det har vi varit och utnyttjat badfaciliteterna i stadens badinrättning samt testat att bowla i bowlinghallen anknuten till Harry’s som numera också finns på Öland.

Så vi har gjort en hel del, jag och Mr Emerson. Jag har haft riktigt kul och verkligen kunnat ta det lugnt. Ett bevis för att min hjärna inte haft en massa onödiga tvångstankar eller stressat är att jag fått fram en rasande mängd barndomsminnen från Öland, medan jag varit på Öland. När senast tänkte jag på Kaffetorpets radiobilar, den breda myrstigen vi hittade på Alvaret eller på vilken lekplats som var bäst i Borgholm, till exempel?

Nics paket med fantastiska godsaker! En god anledning till att komma hem!1 kommentar:

Victoria sa...

Ohhh! Mumin!