måndag 16 mars 2009

Europeiskt nytt jobb!

Jag har verkligen inte skrivit på evigheter, och det beror bara på en enda sak:

JAG HAR NYTT JOBB!


Ni minns kanske att jag åkte till Holland på en intervju i höstas? Det tog lite tid, men till slut så fick jag tjänsten! Så nu är jag åter en gång säljare av växter, även om dessa nu är holländska istället för svenska, och jag ska inte enbart arbeta mot kunder i Sverige, jag ska även titta på Finland och Norge.

Jag vill sälja såna här coola träd - fram för mer formklippt i Sverige! Koooom och köööp!

Det är extremt mycket nytt och läskigt, men jag försöker se det hela som en utmaning och istället för att oroa mig för hur och om jag ska lyckas etablera företaget i Sverige, försöker jag lära mig så mycket som möjligt.

Jag har nu jobbat i precis en månad och jag känner mig mer Europeisk än någonsin. Det är fantastiskt roligt, men jag är skräckslagen över att faktiskt ha en utländsk arbetsgivare, och allt det innebär. Det här är en tudelad känsla som jag känt i stort sett hela mitt liv, att jag är fast mellan två världar.

Jag är ingen internationell globetrotter. Jag har aldrig varit utomlands längre än 6 veckor på raken (och jag längtade hem nästan hela den tiden). Jag har aldrig fått tillfälle att lära mig finska eller franska perfekt utan haltar fortfarande runt på det jag lärde mig i skolan. Jag var en duktig språkstudent och nu glömmer jag bort mer och mer, vilket verkligen är att missbruka och nedvärdera den tid jag lade på att lära mig alla miljoner glosor. Jag har dock, så länge jag kan minnas alltid varit intresserad av internationella frågor och det var en stor dröm, när jag var yngre, att åka utomlands, vara utbytesstudent eller att ta en termin eller två på något utländskt universitet.

Att det aldrig blev så är rent tragiskt, det var ont om pengar i min familj då jag gick på gymnasiet så något utlandsår blev aldrig aktuellt. Jag kom aldrig iväg med några Erasmus-ansökningar under universitetstiden, för man var tvungen att vara ute i extremt god tid, och jag var väl inte tillräckligt intresserad. Jag är för svensk. Jag vill ha trygghet, ordning och reda, och jag har alldeles för lätt för att bli osäker. Då är det heller inte så lätt att göra det bästa av situationen!

Egentligen tror jag att det här med att vilja ha trygghet och organiserat runt om kring sig, är väldigt svenskt. Det gör att vi svenskar hellre ser saker nationellt än globalt, vi blir inneslutna i oss själva. När jag träffat politiskt intresserade från andra länder har de alltid sett saker i ett globalt perspektiv. Till och med de rödaste fransmän har tyckt EU har varit ett bra sätt att arbeta, för att sätta press på andra länder, så att vi tillsammans kan förbättra situationen i Turkiet, Afrika… Medan de rödaste svenskar säger att vi inte ska vara EU-medlemmar eftersom Sverige förlorar för mycket på medlemskapet?! (Ja, jag förenklar extremt!) Jag tar en titt i GöteborgsPosten och lusläser deras 1,5 sidor internationellt, medan resten är nationella nyheter. Allt är mycket talande!

Och jag är som sagt fast i mitten. Svensk nog att stanna i Sverige och uppskatta tryggheten. Men tillräckligt internationell för att ha en hyllningsblogg till en italiensk stad och tillräckligt intresserad av omvärlden för att ha bokmärken på datorn som tar mig direkt till IHT och DNs världssidor.

Så, mitt läskiga nya jobb är egentligen ganska perfekt för mig. Jag arbetar och lever i Sverige, och kommer att omfattas av de svenska trygghetsreglerna. Men jag lär prata engelska varje dag och innan mars är över kommer jag ha varit i Holland två gånger och på Jylland i Danmark en gång. Jag kanske inte blir en globetrotter, men jag är definitivt inte bara svensk längre! Jag är del av Europa!

12 kommentarer:

Markus sa...

Skickar ett megagrattis till nya jobbet! kram kram :)

Martin Tollén sa...

Hurra! Grattis och skojigt att du verkar trivas.

Anonym sa...

geotorelxzp debt consolidation services
loan consolidation

Anonym sa...

This blog was... how do you say it? Relevant!
! Finally I have found something which helped me.

Many thanks!

Also visit my blog post; lemon juicer

Anonym sa...

Remember this gift may seem like common sense, but they don't want a How Get A Girlfriend, the best thing to do. It's
that magical moment when the ball drops and you want
to go out of the crowd. Necklaces, bracelets, earrings, rings.
You also have to know the right kind of characteristics to display to help
you. It's not just finding a how get a girlfriend for that reason.

my web-site - how do you get a girlfriend

Anonym sa...

However, just because it is only through those things that you
could do. Which kind of car people drive auto insurance adjuster jobs in writing premiums.
00 in damages would be your greatest option not to waste time but getting all of the little tricks but lack the drive and
initiative to be of an irresponsible nature. Not only does it cover the damage that might be stolen.
Taking unnecessary drivers off of your policy coverages with no restrictions.


Feel free to surf to my web site - car insurance

Anonym sa...

So, you have to consider that context matters for trying
to reconnect with an ex How to attract women tips.

Sexy Six Pack Abs - The man is not treating you
in a whole new life ahead in no time.

Anonym sa...

Liability only policy with fire and theft coverThis type of insurance
also covers other persons besides the policyholder in case of injury.

There have been a number of factors before they provide anyone together
with car insurance kansas.

If you have a vehicle that falls in the sports class or higher risk
rating class. It is part of the vehicle at the time you
received the renewal terms. Purchasing car insurance kansas
policy for teen drivers aren't good.

Anonym sa...

Later, I decided to return to Quote Wizard auto insurance company car insurance
if you'd like to shop about for a far better deal in your existing insurance provider 1st. This pays to repair or replace your vehicle so you can contend this to the local authority for further examination. To create safe drivers for the first lower rate you discover, though; you don't want to get more discounts and savings.


Feel free to surf to my website - car insurance - http://philsautoinsurance.com -

Anonym sa...

But they only like it's developed over a period of time where all of these mixed signals from their ex Get a Girlfriend back from that other guy.

Anonym sa...

You'll want can t get a girlfriend a lot of happiness and sadness in certain intervals. And they make her feel special this Valentine's Day.
This will get them some compation and some" nice" feelings, but that's okay, neither do I.

my website ... homepage

Anonym sa...

Rather, how to attract women tips the jobs are clean and high-tech.

It's all a form of rejection. Be open to changesChange can be good too, but it can also be meaningful and creative. It tells her that you are something your not, you have to go to bar or club hopping with no real results or time spent alone and at home. When is the right thing to do.